Če imamo to možnost, da v hiši lahko imamo dve kuhinji in radi vlagamo, zamrzujemo sadje in zelenjavo, potem je to top izbira. Tako je naša glavna kuhinja za standardne obroke in življenje, ko pa vlagamo, pa se preselimo v drugo kuhinjo. Ne potrebujete velike, imate lahko kotne kuhinje, lahko samo štedilnik in pult, samo, da tista grda, umazana dela ne delate v svoji lepi glavni kuhinji.
Lahko bi rekli pomožna ali delovna kuhinja, v kateri vam ni mar, če se polije, umaže, saj je zato tam, da v njej delamo prav takšne stvari. Najboljše so kotne kuhinje, saj jo lahko naredimo v kotnem prostoru kleti, ki nam ne bo zavzelo veliko prostora. Tako bo klet ostala še vedno klet, za vse druge stvari, zraven pa bo še prostor, kjer bomo lahko pripravljali svoje jedi za v skrinjo ali shrambo. Tako so lahko čisto majhne kotne kuhinje, zraven pa še shramba v kateri je ozimnica.
Vaša glavna kuhinja bo tako vedno čista in ne boste je uničevali z kuhanjem in pripravljanjem ozimnice, kotne kuhinje pa vam ne bo žal in delo bo tako še bolj sproščeno. Napolnjena shramba z pomočjo kotne kuhinje vas bo lahko osrečevala čez celo zimo.
Da pa se ne boste kregale na svoje može, ker bodo v vaši kuhinji želeli delati stvari, ki bo vašo kuhinjo močno umazalo, bo rešitev kotna kuhinja v garaži in zato bo tudi kakšen konflikt zaradi kotne kuhinje prihranjen. Splača se imeti v hiši dve kuhinje, prihranilo vam bo marsikateri nesporazum, vaša glavna kuhinja se ne bo uničevala in kotne kuhinje v garaži so prav zato, da so lahko umazane, polite in nič ne bo narobe. Če imate možnost, si le naredite en prostor v garaži, ki bo namenjen vlaganju, zamrzovanju in pripravljanju ozimnice, kotne kuhinje so za to več kot primerne.